Hoe gaat het in zijn werk?

MFA de Belte was er niet geweest zonder de uitgifte van obligaties (totaal €107.000,-) die zijn gekocht door de inwoners van Nieuw Heeten en omstreken. Heb jij ook een of meerdere obligaties van de SSC Nieuw Heeten? Dan vraag je je vast weleens af hoe het ook alweer geregeld is: wanneer worden de obligaties terugbetaald en hoe zit het proces in elkaar?

In 2019 begint de SSC Nieuw Heeten met het terugbetalen van een deel van de obligatieleningen door middel van uitloting. Per jaar wordt een bedrag vastgesteld dat beschikbaar is om een deel van de obligatieleningen terug te betalen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de beschikbare middelen.

Waarom obligaties?

Om MFA de Belte te kunnen realiseren moest een bedrag bij elkaar worden gehaald van €250.000,- door middel van fondsen, obligaties, giften en acties. Op 19 oktober 2013 is het startsein gegeven voor de obligatieleningen. Op 7 juni 2014 stond de thermometer op groen. Het bedrag van €250.000,- was gehaald! Lees hier meer over de bouw van de MFA.

In het informatiepakket dat je hebt ontvangen bij de obligatie(s) vind je meer informatie. Heb je andere vragen? Stel ze gerust door ons aan te spreken of een mail te sturen naar info@debelte.nl.