MFA de Belte had niet gerealiseerd kunnen worden zonder de zeer succesvolle uitgifte van obligaties, die voornamelijk zijn gekocht door de inwoners van Nieuw Heeten en omstreken. Dit jaar zal er geen uitloting van obligaties plaatsvinden.

In 2019 is Stichting Sport & Cultuur Nieuw Heeten (SSC) begonnen met het terugbetalen van een deel van de obligatieleningen door middel van uitloting. Op zondagmiddag 20 oktober 2019 tijdens het 5-jarig jubileum van de Belte werd de eerste teruggave uitgereikt aan Ben Kruiper.

Jaarlijks wordt vastgesteld of de uitloting plaatsvindt en indien dit het geval is, welk bedrag er beschikbaar is voor uitloting. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de beschikbare middelen, die wordt vastgesteld door het bestuur van de SSC.

Het was de bedoeling in 2020 verder te gaan met het terugbetalen van de obligatieleningen, echter zijn we begin van dit jaar geconfronteerd met het coronavirus dat grote gevolgen heeft voor de SSC. Als bestuur hebben we besloten dat er dit jaar geen uitloting plaatsvindt gezien de financiƫle situatie waarin we nu zitten. De verwachting is dat deze situatie nog wel tot in 2021 zal aanhouden. Wij doen er alles aan om aan de ene kant de kosten te drukken en aan de andere kant zo veel mogelijk gebruik te maken van de steunmaatregelen die de overheid biedt. Tot slot denken wij na over wat de maatregelen gaan betekenen op de lange termijn en hoe we daar als stichting op in kunnen spelen.

Heeft u vragen? Stel ze gerust door ons aan te spreken of een mail te sturen naar info@debelte.nl.

Dit jaar geen uitloting van obligaties